Enrique Iglesias LIVE

Enrique Iglesias in paleis 12 Brussel

Enrique Iglesias, een Spaanse zanger met heel wat grote (zomer)hits zowel in het Spaans als in het Engels en dit al sinds 1995. Je zou dan toch denken dat hij een wervelende show neerzet met perfect gezongen liedjes en het tonen van zijn typerende sexy dancemoves… niet dus.

Van de eerste noot al slecht

Bij de eerste noot – een kwartier later dan voorzien – werd jammer genoeg de toon gezet voor de rest van het concert. Hij begon met zijn nieuwste nummer move to Miami waar enkele andere liedjes onmiddellijk op volgden. Jammer genoeg zong hij ze zelf niet, maar liet hij de muziek op de achtergrond het werk doen. Dit ironisch genoeg met een tour genaamd ‘Enrique Iglesias LIVE’. Maar goed hij kon een slechte start gehad hebben dus gaf ik hem nog een kans.

Niet live en rare bewegingen

Naarmate de show vorderde werd het echter steeds erger. Hij richtte de micro meer naar het publiek dan naar zichzelf en soms legde hij zich gewoon op de grond terwijl hij rare bewegingen maakte en van de ene naar de andere kant van het podium liep. En dan spreek ik nog niet eens over al die keren dat hij op zijn knieën zat of zelfs op zijn buik lag en zijn handen van de lucht naar de grond bewoog om zijn dankbaarheid voor het publiek te tonen. Waarschijnlijk was hij inderdaad heel dankbaar dat we zo veel betaalden om hem wat in het rond te zien springen. 

“I speak shitty English and shitty Spanish”

Ongeveer in de helft van de show verplaatste hij zich van het podium vooraan naar een klein apart podium in het midden van de zaal tussen de staanplaatsen waar hij zijn meest bekende hits zong. Hij sprak het publiek toe door te zeggen ‘I speak shitty English and shitty Spanish’. Gelukkig dat hij het zelf besefte. Hij vroeg de toeschouwers ook of het hen stoorde als hij wat alcohol dronk, waarna hij zich op zijn gemakje een glaasje inschonk. 

Tijdens alle liedjes die een samenwerking zijn met een andere artiest zoals onder andere Taking back my love en El perdón liet hij zijn achtergrondzanger en -zangeres het nummer bijna volledig voor zich nemen. Enrique maakte ondertussen grote bewegingen naar het publiek. Heel af en toe zong hij zelf eens iets maar tot overmaat van ramp dan nog eens naast de toon. Gelukkig dat zijn band er toch was om het concert nog een beetje inhoud te geven. Nog nooit heb ik zo hard gelachen uit ongeloof op een concert. Nog nooit heb ik ook zo een slecht concert meegemaakt.

Zelfs het mooie ‘Hero’ werd verpest

Als ik op de vele reacties op het internet mag afgaan, was ik niet te enige die er zo over dacht… velen denken dat hij gewoonweg dronken op het podium stond (wat zijn gezichtsuitdrukkingen zou verklaren) en dat hij zelfs onder invloed van drugs was. De grootste teleurstelling van de avond was het liedje Hero dat één en al romantiek en zacht gezongen zou moeten zijn. Hij zong het echter enorm slecht en de 2 vrouwen uit het publiek die hij op het podium riep tijdens het liedje waren het perfecte element om het allemaal nog lachwekkender maken. Het waren een Franstalige moeder en dochter die geen woord Engels – of Spaans – konden. Zelfs de vraag naar hun naam en leeftijd verstonden ze niet. De hele zaal lachte hen uit en op het internet worden ze in enkele reacties de ‘2 dumb girls’ genoemd. Toch hebben zij hun avondje wel gehad aangezien Enrique hen een heel liedje lang heeft staan knuffelen en kussen (meer dan dat hij de tekst zong).

Klein beetje show aan het einde

Tijdens het liedje I like it op het einde van de show vielen er ballen en confetti neer op het publiek, waren er rookeffecten en werd er wat vuur achteraan het podium aangestoken. Dan toch nog een stukje show!

In het algemeen was het concert een echte tegenvaller. Mocht ik hem een andere dag (waarop hij niet onder invloed was van wat dan ook) hebben gezien, denk ik wel dat het heel anders had kunnen zijn. Wanneer je filmpjes van hem live op YouTube bekijkt, klinkt hij namelijk vaak goed. Zijn Belgische fans hadden dus echt pech. Het ergste is dat ik nu telkens ik één van z’n liedjes hoor, aan de slechte live-versie terugdenk. Hij heeft me alleszins een heel ander beeld van zichzelf en zijn liedjes gegeven. Enrique, herpak je alsjeblieft!

Meer concertenreviews vind je in deze blogposts:

Volg mij op Facebook en Instagram om updates te krijgen van mijn blog!