Vakantie… maar toch ook niet

vakantie, maar toch ook niet

Het einde van juni betekent voor mij en alle andere studenten het einde van het schooljaar. Toch voelt het dit jaar een beetje anders aan. De vakantieperiode die anders zo erg aanspreekt en waar zo naar uitgekeken wordt, lijkt nu eerder een verlenging van de lockdown te zijn.

Van zodra mijn stage eindigde in maart, vloeide mijn leven over in een lockdown. Hoewel ik voldoende werk had voor school, voelde het toch al half aan als vakantie door altijd thuis te zitten. De vakantie zal denk ik ook niet veel verschillen van de tijd tijdens de lockdown (bekijk hieronder mijn videodagboek om te zien hoe ik de lockdown beleefde of bekijk het onderaan deze pagina op de website van mijn opleiding journalistiek).

Zo spreekt reizen met het vliegtuig me onder deze omstandigheden en met alle voorzorgsmaatregelen niet echt aan. Het plan was ook om te werken als jobstudent, maar veel beschikbare studentenjobs in de buurt zijn er nu jammer genoeg niet. Goed, de persoonlijke bubbel mag vanaf 1 juli wel uitgebreid worden naar 15 personen waardoor er al meer opties zijn in de zomer, maar ik vermijd momenteel toch liever nog grote(re) groepen, want hoewel het soms zo lijkt, is het virus nog lang niet weg.

Nu de vakantie begint, dringt het tot me door dat ik tegen dat het nieuwe academiejaar begint al zeven maanden niet op de campus zal geweest zijn. Het is toch raar om zo lang niet op school te zijn. Het gevoel dat je studeert, vervaagt op deze manier een beetje. Nochtans lukten de digitale lessen op zich wel en eigenlijk waren die voor mij even duidelijk als de ‘gewone’ lessen. Hoewel er bij de digitale lessen niet al te veel technische problemen waren, was dat bij 1 van mijn examens jammer genoeg anders. Wanneer de verbinding vijf keer verbreekt vooraleer het lukt om het mondeling examen af te leggen, gaat het stressniveau toch wel omhoog. Het was dus niet de meest stressarme examenperiode. Die technische stress was ik toch liever kwijt dan rijk geweest. Toch zie ik ook de voordelen: voor een mondeling examen van 20 minuten ben ik normaal gezien langer onderweg dan ik op school ben terwijl het in de huidige omstandigheden ook echt na 20 minuten voorbij was. Computer toe en klaar. Alles heeft dus zijn voor- en nadelen.

Al bij al ging de lockdownperiode wel sneller voorbij dan gedacht. Hoewel alles nog niet helemaal ‘normaal’ is, komt het wel al dichter in de buurt. Laat ons dus hopen dat het in de juiste richting blijft evolueren. Bij deze wens ik iedereen ook een heel fijne en gezonde zomer toe. Maar hou je natuurlijk aan de regels, het is tenslotte voor ieders bestwil.

P.S. Laat me zeker weten in de reacties hoe jij de zomer gaat vullen! 

Misschien lees je ook deze blogposts graag:

Volg mij op Facebook en Instagram om updates te krijgen van mijn blog!