Jonas Brothers – Happiness Begins Tour

Concertreview Jonas Brothers - Happiness begins tour Antwerpen

To read this article in English: click here.

Zaterdagavond stonden de Jonas Brothers in de Antwerpse Lotto Arena. Wat een concert! De show toonde een mooie muzikale en persoonlijke evolutie van Nick, Joe en Kevin toen ze jong waren tot wie ze vandaag zijn. De visuals toonden bijvoorbeeld beelden waarbij ze de jongere versies van zichzelf ontmoetten. Een heleboel nostalgie dus met een hoge dosis happiness

Happiness begint echt bij een Jonas Brothers concert!

Geluk en nostalgie

Het concert begon met het liedje Rollercoaster van hun nieuwste album Happiness Begins. Hierin zingen ze over hoe ze ooit bijna blut waren in Californië en dat hoewel het toen moeilijk was, ze zo opnieuw in deze rollercoaster zouden gaan met elkaar. Ook zingen ze daarin de woorden ‘happiness begins’, wat dan ook meteen de titel van hun tour en gelijknamige album is. 

Daarna volgden enkele andere nieuwe populaire nummers zoals Only Human en Cool. Het podium bestond uit meerdere looppaden waarvan twee uiteindes ook bijna tegen het publiek aan de zijkanten kwam. Zo kwamen Nick, Joe en Kevin enkele keren wel heel dichtbij! Al snel werd in de setlist ook ruimte gemaakt voor oudere nummers zoals S.O.S. en Fly With Me. Deze brachten onmiddellijk een nostalgische sfeer in de zaal.

Deel 2 op het middenpodium

Na What A Man Gotta Do, kwam ook Used To Be. Na dit liedje vertrokken de Jonas Brothers langs een weg door het publiek naar het middenpodium. Daar zongen ze het nummer Hesitate van het nieuwe album. De drie broers stonden in een simpele cirkel met 3 ballonnen (vermoedelijk met drones binnenin) die boven hen vlogen en van kleur veranderden. Het was simpel, maar net dat maakte dat het mooi en om bij weg te dromen was.

Op het middenpodium zong Nick ook een liedje dat hij als soloartiest tijdens de jaren van hun breuk uitbrachtJealous. Hier kwam Joe aan het einde ook meezingen. Daarna volgde Cake by the oceaneen nummer dat Joe dan weer heeft uitgebracht met zijn groep DNCE. Dit was opnieuw op het hoofdpodium. Op confetti werd alleszins niet bespaard en ook de skydancers waren een leuk element. Het podium schreeuwde gewoon geluk en blijdschap uit!

A trip down memory lane

Het nieuwe nummer Comeback ontbrak ook niet op de setlist. Dit werd gevolgd door I believe waarna ze het glas hieven in combinatie met een dankwoordje aan de fans. De fans mochten dan genieten van een ‘trip down memory lane’ met een medley van allerlei liedjes van vroeger die in totaal meer dan acht minuten duurde.

Als we nu nog niet verliefd waren geworden op de broers, was dat zeker wel het geval na het romantische Lovebug. Ik denk dat iedereen in de zaal wel even dacht dat Nick of Joe op een zeker moment enkel voor hem of haar zong wanneer ze in de richting van die persoon keken. Natuurlijk zien zij waarschijnlijk niets van het publiek door de vele lichten die op hen schijnen, maar toch lieten ze het uitschijnen alsof ze af en toe enkel en alleen naar jou keken.

De Lotto Arena in vuur en vlam

Het voorlaatste liedje zette de Lotto Arena letterlijk in vuur en vlam! Tijdens Burnin’ up kwam er een warme gloed over je heen telkens er vlammen uit het podium kwamen. Hoewel die warme gloed misschien ook wel iets met de Jonas Brothers zelf te maken had… Afsluiten deden ze met het knallende nummer waarmee ze hun comeback maakten: Sucker. En geloof me, tegen het einde van de show waren we allemaal wel een Sucker voor de Jonas Brothers! 

Lees nog meer concertverslagen in deze blogposts:

Volg mij op Facebook en Instagram om updates te krijgen van mijn blog!