Boekentip: De schilder – Nora Roberts

Boekreview De Schilder Nora Roberts

Als je aan mij vraagt wat een leuk boek is om deze zomerse dagen mee te vullen, dan is het wel ‘De Schilder’ van Nora Roberts. Het heeft spanning, intrige en romantiek. Wat heb je meer nodig dan dat?

Verloop van het verhaal

Het verhaal begint bij Lila, een professioneel huizenoppasser en daarnaast schrijfster in New York. Ze heeft geen routine door haar levensstijl en draagt haar leven in enkele koffers van het ene naar het andere luxueuze huis met zich mee. Op een avond ziet ze vanuit het raam van haar oppasadres een moord gebeuren aan de overkant van de straat. Een vrouw wordt uit het raam gegooid door een dan nog onbekende figuur. Daarnaast werd niet lang daarna ook de vriend van de vermoorde vrouw dood teruggevonden.

Lila werd een belangrijke getuige in het politieonderzoek en zo ontmoet ze de broer van de overleden man, Ashton. Ashton is kunstenaar – ja, hij is ‘de schilder’ – maar ook schatrijk door zijn afkomst van een vooraanstaande familie. Aangezien zowel Lila als Ashton het niet eens is met enkele bevindingen en conclusies van de politie – zo denkt de politie dat Ashtons broer zelfmoord pleegde, waarvan Ashton resoluut zegt dat dit niet het geval was – gaan ze samen op zoek naar de waarheid.

Ze zoeken naar antwoorden en gaan voor deze zoektocht zelfs naar Italië met Ashtons privévliegtuig. Intussen bloeit de relatie tussen Lila en Ashton steeds verder. Ook Ashtons beste vriend en Lila’s beste vriendin helpen aangezien zij ook niet ver van het vizier van de moordenaar(s) stonden. Toevallig hadden zij ook een verleden samen, een verleden waarvan de vlam door deze spannende tijden opnieuw wordt aangewakkerd.

De stijl van het boek

Hoewel het soms voorspelbaar is wie met wie een relatie zal beginnen, is er een spanning te vinden doorheen het hele boek. Er worden nog enkele mensen dicht bij de hoofdpersonages vermoord en zo worden ook de beweegredenen van de moordenaars steeds complexer. Ik ga niets verklappen, maar het heeft te maken met rijkdom, mysteries uit het verleden en de drang naar aanzien. Die elementen zitten dus goed.

Ook de locatie – van Manhattan tot Italië â€“ en de femme fatale die ook in het verhaal voorkomt (al vertel ik nog niet in welke rol) dragen bij tot de succesformule van het boek. De romantiek is dan weer de kers op de taart die het geheel nog zoeter maakt. Het lezen voelt alleszins aan alsof je middenin een film zit. Ik kon me de scènes levendig voorstellen en ik plakte er in mijn hoofd zelfs bepaalde acteurs op die ik de rollen zag vertolken. ‘De Schilder’ is de ideale zomerroman om rustig van te genieten en tegelijkertijd op het puntje van je stoel te zitten. 

Meer boekentips vind je in deze blogposts:

Volg mij op Facebook en Instagram om updates te krijgen van mijn blog!