Liefde in coronatijden: zijn spontane ontmoetingen nog mogelijk?

Liefde in coronatijden: zijn spontane ontmoetingen nog mogelijk?

Dat de coronamaatregelen zoals het dragen van mondmaskers en afstand houden veel gevolgen hebben voor ons dagelijkse leven moet ik niet meer vertellen. Dat het ook de reeds moeilijke zoektocht naar liefde nog moeilijker maakt, is misschien iets waar niet iedereen onmiddellijk aan denkt. Ik ben natuurlijk voorstander van het dragen van mondmaskers, gezondheid gaat tenslotte boven alles, maar het bemoeilijkt wel nieuwe ontmoetingen. 

De typische ontmoeting uit een romantische film waarbij je tegen iemand aanloopt en allebei op hetzelfde moment reikt naar een op de grond gevallen object, zal in coronatijden eerder de verhaallijn van een horrorfilm worden. Als je nu tegen iemand botst, wil het vooral zeggen dat je je niet aan de afstandsregels hield. Bovendien zullen personen dan eerder snel van elkaar weglopen en zeker niet blijven staan om iets op te rapen uit angst voor besmetting. 

Ook die knappe vreemde waar je op de trein oogcontact mee maakt of aan de bushalte een babbeltje mee slaat, blijft nu maar beter op afstand. Daarbij is door de huidige omstandigheden ieders gezicht voor driekwart bedekt met een mondmasker, dus wordt het al moeilijk om die knappe vreemde überhaupt te spotten.

Misschien zijn datingapps de oplossing, en ik zit er wel op een paar, maar een eerste ontmoeting in het echt zal nu een nog grotere stap zijn dan die al was. Want willen we een volkomen vreemde wel in onze bubbel toelaten? En willen we zelfs nog wel buitenkomen als het niet echt noodzakelijk is? Veel om over na te denken. 

Dus zetten we de zoektocht naar liefde dan maar even op pauze in deze tijden? Misschien hoeft dat niet omdat er ook wel voordelen aan verbonden zijn. Liefde zoeken kan minder oppervlakkig worden, want het eerste wat je aan een persoon ziet zal niet meer het gezicht zijn (buiten de ogen dan). Misschien wordt er daardoor wel terug meer naar het karakter gekeken. Ook wanneer je iemand online leert kennen, kunnen er voordelen zijn. Je zal misschien veel langer blijven chatten vooraleer je afspreekt en zo ga je misschien enkel op date met iemand die de moeite waard is. Tot slot blijven de ogen natuurlijk nog zichtbaar met een mondmasker en die vertellen alles, niet ? 

Wat denk jij: zal het volgens jou moeilijker zijn om liefde te vinden in deze rare tijden? Ook als jullie tips hebben om iemand te leren kennen, deel ze gerust in de reacties. 😉

Misschien lees je ook graag deze blogposts:

Volg mij op Facebook en Instagram om updates te krijgen van mijn blog!