Life update: wat een week op alle vlakken…

Eerste stage-ervaring

Mijn laatste stageweek, een opname van ‘Vandaag’ bijgewoond, maar tegelijkertijd ook een bewogen week door het coronavirus en problemen op het spoor. Een overzichtje van mijn week:

Laatste stageweek

Deze week was het mijn laatste stageweek bij Libelle. Het is echt een heel leerrijke en leuke stage geweest. Ik kan me nu veel beter voorstellen hoe een redactie effectief werkt en weet beter welke richting ik uit wil na mijn studie. Ik ben wel opgelucht dat mijn stage net eindigde wanneer er allerlei maatregelen voor het coronavirus ingingen. Wie weet had mijn stage anders nog wel gewoon zoals gepland kunnen doorgaan…

Coronavirus

Het coronavirus is haast het enige onderwerp in het nieuws tegenwoordig. Ik had me de afgelopen week verslikt in de trein en er waren heel wat mensen die me opeens dreigend begonnen aan te kijken. Komaan, niet iedereen die hoest is besmet! Persoonlijk denk ik dat de vele maatregelen zoals cafés en restaurants sluiten wat te laat komen. Maar goed, het wil ook wel zeggen dat ik alvast de komende twee weken digitaal lessen zal kunnen volgen. Toch een voordeel aangezien ik nu geen tijd hoef te verliezen met het openbaar vervoer.

Treinverkeer

Over het openbaar vervoer gesproken… Het treinverkeer deze week was een hel. Op dinsdag lag er een boom op het spoor en op donderdag waren er overstromingen waardoor het hele treinverkeer in de war zat. Het erge is dat die info pas werd afgeroepen wanneer ik eigenlijk in normale omstandigheden al op mijn bestemming had moeten zijn. Kan dat allemaal niet een beetje sneller gaan? De aankondigingen klopten ook niet helemaal met de echte situatie. Voor een maatschappij die dagelijks zo veel passagiers vervoert, zouden zulke storingen toch sneller moeten gedetecteerd worden en dus ook sneller opgelost moeten zijn?

Opname van Vandaag

Gelukkig kon ik dinsdagavond mijn zinnen verzetten. Samen met mijn mama ging ik naar een opname van ‘Vandaag’ bij VRT. We zaten net achter presentatrice Danira (lees: we kwamen heel vaak in beeld 😉 ). Ik moet zeggen dat ze imposanter overkwam in het echt dan op tv. Ik vond het een leuke ervaring om de talkshow eens live bij te wonen. Bovendien was Clouseau er om hun nieuwe plaat en bijhorende app voor te stellen. Aangezien mijn mama eigenlijk al 35 jaar fan is maar nog geen foto had met Koen Wauters, moesten we gewoon gaan. En ja hoor, de foto is gelukt! 🙂


Weet je niet wat te doen tijdens coronatijden? Misschien vind je hier inspiratie:

Meer updates zien? Volg me dan op Facebook of Instagram!