Shawn Mendes – The Tour

Shawn Mendes - the tour in Antwerpen

Zondagavond trad Shawn Mendes op in het sportpaleis. Ik zoek nog steeds naar de juiste woorden om het concert te beschrijven. Enkele woorden die in me opkwamen waren: magisch, adembenemend, romantisch, prachtig… Het ideale woord zou een combinatie zijn van deze begrippen. Misschien vat zijn naam dit wel allemaal samen, het was gewoon Shawn Mendes.

Terugblik naar de vorige tour

Sinds ik in 2017 zijn Illuminate World Tour in Paleis 12 heb gezien, ben ik van gewone fan veranderd in een lid van het Mendes Army. Misschien ben ik af en toe een beetje gek van Shawn, maar ik ben vooral een grote fan van zijn liedjes en persoonlijkheid. De Illuminate World Tour was ongelooflijk goed, maar deze Shawn Mendes: The Tour was nog beter vond ik. De oudere hits als Stitches en Mercy blijven natuurlijk goed, maar het laatste album waar deze wereldtournee rond draait, geeft nog meer het gevoel dat hij een nieuw stukje van zijn persoonlijkheid laat zien. Mijn persoonlijke favoriet van Shawn Mendes: The Album is Lost in Japan. Al zijn liedjes ken ik vanbuiten en zing ik mee maar Lost in Japan heeft voor mij nog net dat tikkeltje extra. Extra van wat weet ik niet, ik weet alleen dat ik het enorm goed vind.

Grote zaal, maar toch dichtbij

Nog geen 2 jaar nadat ik hem voor het eerst live zag, kwam hij alweer naar België. Het was dus gelukkig niet al te lang wachten om hem nog eens te zien optreden. Net als in 2017 was er naast een main stage ook een B-stage waar hij nog dichter bij het publiek stond. Ik maakte me wel wat zorgen dat ik veel verder zou zitten van het podium dan in 2017. Het sportpaleis tegenover Paleis 12… Het is toch wat anders. Gelukkig was het een aangename verrassing wanneer mijn mama (die even grote fan is) en ik onze plaatsen zagen. We zaten op de eerste rij van een blok wat wilde zeggen dat er niemand direct voor ons zat. Ook zaten we eigenlijk vrij dicht bij het podium. Zowel het main stage als B-stage leek niet zo ver van ons verwijderd te zijn. Meer perfecte plaatsen voor ons konden niet. Oké, een meet & greet had nog perfecter geweest. Maar goed, dat is voor volgende keer! 😉

Hoofdpodium en B-stage

De show begon met mijn favoriet: Lost in Japan. Daarop volgde There’s nothing holding me back en Nervous. Op het B-stage trad hij op onder een gigantische lichtegevende roos. Hij zong er When You’re ReadyLike to be youRuin en zijn eerste hit Life Of The Party. Net als in 2017 speelde hij dit op de piano. Toen deed hij dit ook op het B-stage onder een grote lichtgevende maan. Deze keer was het dus onder een roos. De nostalgie naar 2017 was goed te voelen. Hoewel hij hetzelfde intieme gevoel gaf als toen, was het wel duidelijk dat zijn carrière sindsdien nog enorm gegroeid is. Alleen al aan de fanbase is dit duidelijk te zien, maar ook aan zijn zangtalent dat nog meer geëvolueerd is sindsdien is dit merkbaar.

Publiek = deel van de show

De roos op het B-stage kreeg steeds een kleur die aansloot bij het gevoel van het liedje. Ook kreeg iedereen in het publiek een armbandje met LED-lichtjes dat automatisch van kleur veranderde. Zo was het publiek ook deel van de lichtshow. Terug op het hoofdpodium zong hij onder andere nog Youth. Shawn vertelde ook waarom hij dit lied had geschreven en wat youth voor hem betekent. “Niet de leeftijd, maar het jeugdig gevoel dat in iedereen kan zitten, hoe oud of jong je ook bent”. Om af te sluiten zong hij een cover van Fix You van Coldplay op de piano. Dit liedje vloeide voort in In My Blood. Op het einde kwam er nog rook en confetti als afsluiter en dan was Shawn jammer genoeg weg. Het concert is voorbijgevlogen!

Ook een fantastisch voorprogramma

In het voorprogramma stond overigens Alessia Cara. Ik ben blij haar ook eens live gezien te hebben aangezien zij ook een wereldster is. Ook zij klonk live net zo goed als op de radio. Toch was Shawn zelfs nog beter dan wanneer je naar zijn CD luistert omdat hij er live nog meer gevoel insteekt.

In het algemeen was het concert gewoonweg fantastisch en ging het veel te snel voorbij. Ik kijk al uit naar de dag waarop Shawn terugkomt naar België! 🙂 

Meer concertverslagen vind je in deze blogposts:

Volg mij op Facebook en Instagram om updates te krijgen van mijn blog!