Persoonlijke terugblik op 2019

persoonlijke terugblik op 2019

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daarbij hoort natuurlijk een terugblik op 2019. Het begon voor mij met het halen van mijn voorlopig rijbewijs, het eindigde nog net met een definitief. Daartussen gebeurde natuurlijk nog veel. Hetgeen wat me het meest zal bijblijven is de reis naar New York City met mijn mama. Wat een geweldige reis was dat! Ook het concert van Shawn Mendes blijft een mooie herinnering. Daarna kwam de Youth Exchange van de Europese Unie in Porto waar ik met een glimlach op terugkijk. Het was daarbij de eerste keer dat ik op mijn eentje reisde. Deze reis liet me zien dat er niets leukers is dan verschillende mensen en hun manier van leven te leren kennen en nieuwe ervaringen op te doen in het buitenland. Nadien kwam een mooi einde van mijn eerste jaar journalistiek gevolgd door een lange vakantie. Die vakantie was gevuld met verschillende vakantiejobs en het vinden van een eerste redactionele studentenjob bij Hotel Hungaria. Daarna kwam het begin van mijn tweede jaar journalistiek en niet veel later mijn 19de verjaardag. Het was een semester met veel deadlines en opdrachten, maar ik kon me tegelijkertijd ook uitleven en de opdrachten op een creatieve manier invullen. Tot slot ontmoette ik ook nog de koning op het paleis! 

Toch bracht het einde van het jaar ook negatieve zaken met zich mee. Eerst belandde mijn peter in het ziekenhuis en dan werd mijn mama zwaar ziek. Gelukkig zijn ze allebei terug beter nu, maar het werd alleen maar duidelijk hoe essentieel een goede gezondheid is en hoeveel daarvan afhangt. Er is gewoon niets belangrijkers. Voor 2020, de start van een nieuw decennium, hoop ik gewoon op een goede gezondheid voor iedereen waarvan ik hou. Ik hoop daarnaast op nieuwe mooie herinneringen en ervaringen. Het wordt ook het decennium waarin ik mijn hoger diploma zal halen en mijn leven verder zal uitbouwen. Hoe dat eruit zal zien, weet ik nog niet maar ik blijf alleszins geloven dat het lot me wel zal brengen naar waar ik moet zijn.

Ik hoop ook dat het een jaar, en bij uitbreiding een decennium, zal zijn waarin mensen terug verdraagzaamheid tonen en waarin de breuklijnen in de samenleving terug wat kleiner worden. Ik hoop op een betere toekomst met mooie vooruitzichten, maar wie niet :-). 

Ik wens jullie alvast een fantastisch Nieuwjaar! Make it count!