Artikels geschreven voor ZAPmag

ZAPmag

Sinds oktober 2020 schrijf ik geregeld artikels voor ZAPmag, een website door en voor jongeren. In deze blogpost vind je de titel en korte inhoud van de door mij geschreven content met bijhorende link naar het volledige artikel. Ik promoot ook elk door mij geschreven artikel op de Instagrampagina van ZAPmag.

Overzicht van mijn artikels:

 • 01/10/2020: Door mijn passie voor schrijven en doel om taboes te doorbreken, engageer ik me voortaan om content te maken voor ZAPmag (klik hier om naar het artikel te gaan).

  Preview: Hey! Ik ben Nikita (20) en voortaan engageer ik me om content te creëren voor ZAPmag. Hier lees je wie ik ben, waarom ik om thema’s als gendergelijkheid geef en wat je kan verwachten van mijn artikels. 
 • 03/10/2020: Hoe dansen voor Y. een manier is om haar onzekerheden even aan de kant te zetten (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: Y. (20) vertelt over de onzekerheden waar ze al mee zit sinds het eerste middelbaar en hoe die zijn ontstaan. Gelukkig heeft ze wel een manier om zich beter te voelen: door te dansen…En toch komt ook daar haar minder goede zelfbeeld soms naar boven.
 • 21/10/2020: “Toen ik in het tweede middelbaar begon te twijfelen over of ik wel op jongens viel, wist ik niet eens dat er iets anders bestond dan hetero zijn” (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: Morgane (20) weet al sinds het tweede middelbaar dat ze op vrouwen valt. Ze vond het toen moeilijk om daar voor uit te komen bij anderen. Vandaag, daarentegen, voelt ze zich helemaal goed in haar vel om wie ze is. Ze hoopt wel dat er onder meer in het onderwijs meer aandacht aan andere geaardheden besteed wordt om zo te laten zien dat er helemaal niets verkeerds aan is. Aangezien haar verhaal inspirerend kan zijn voor anderen, besloot ik haar te interviewen.
 • 04/11/2020: Maatschappelijke druk en hoge verwachtingen tijdens coronatijden en daarbuiten (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: Productief zijn tijdens de lockdown, het is de nieuwste vorm van maatschappelijke druk. Maar ook naast coronatijden krijgen we te maken met zulke druk. Een bruisend sociaal leven, een leuke relatie, studeren voor een hoog diploma… Het lijkt wel de norm. Toch is het perfect normaal om niet al deze zaken te hebben. Lees hier waarom.
 • 20/11/2020: Drie jongeren over hun ervaringen met studentenjobs in en buiten coronatijden (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: Een leuke studentenjob vinden, is niet altijd even makkelijk. Maar waarom werken studenten eigenlijk: om iets bij te verdienen of toch voor het plezier? En hoe vind je een ideale studentenjob? Ik sprak erover met Yarne (17), Yousra (21) en Tom (24). 
 • 02/12/2020: Een loopwedstrijd organiseren in Noord-Macedonië, een escape room maken in Georgië, fotograferen in Turkije… You name it. Tom heeft het allemaal gedaan in 2 jaar tijd (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: Wie Tom (22) kent, denkt bij het horen van zijn naam aan veel buitenlandse avonturen. Via verschillende projecten heeft hij al veel gereisd en bijgeleerd. Hier lees je over zijn ervaringen. 
 • 23/12/2020: Eindelijk een jaar zonder verplichtingen tijdens de feestdagen (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: Veel mensen zouden rond deze tijd van het jaar graag bezig zijn met het plannen van grote feesten. Toch zijn er ook heel wat mensen die dit jaar eigenlijk wel blij zijn dat die verplichte feestjes niet kunnen doorgaan. 
 • 01/03/2021: Mijn leeservaring: waarom ik zo van boeken hou (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: De hele maand maart is het Jeugdboekenmaand. Het thema dit jaar is ‘Lezen is een feest’. En eigenlijk is lezen dat ook echt wel. Lees hier waarom.
 • 07/03/2021: Internationale Vrouwendag: de mening van een jonge vrouw (klik hier om naar het artikel te gaan)

  Preview: Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Veel mensen geven jammer genoeg vandaag nog aan dat ze niet echt een groot probleem zien qua genderongelijkheid. Sommigen vinden zelfs dat ‘feminisme te ver aan het gaan is’. Dat is helemaal niet het geval. Lees hier mijn mening als jonge vrouw.