Rotterdam

Citytrip naar Rotterdam
Erasmusbrug Rotterdam
De Erasmusbrug

De Nederlandse stad langs de Nieuwe Maas wordt weleens het New York van Europa genoemd. Deze benaming is misschien toch ietwat overdreven maar het is wel zo dat er veel aandacht aan hoogbouw wordt geschonken. Het Centraal Station, waar we toekwamen met een rechtstreekse IC-trein vanuit Brussel, is eigenlijk al een van de grootste blikvangers van de stad. Met een puntig dak en een grote lumineuze ruimte binnen is het een mooie aankomstplaats. Net buiten het station staan er ook enkele wolkenkrabbers waaronder de Delftse poort.

Centraal Station Rotterdam
Het Centraal Station

De stad lijkt een beetje op Antwerpen door de vele shoppingstraten met winkels van grote merken en door de aanwezigheid van de haven, maar is toch net iets gezelliger naar mijn mening. Een rondvaart in de haven is trouwens ook een aanrader. Je vaart tussen grote containerschepen en de scheepvaarders zwaaien ook meestal vriendelijk naar de toeristenboten. 

Haven Rotterdam
De Rotterdamse haven

Wat de stad zo gezellig maakt voor mij is de manier waarop het oude en het nieuwe wordt gecombineerd. De gezellige marktjes verdwijnen niet door de nieuwe gebouwen. Integendeel, ze worden omarmd. De markthal is daar een perfect voorbeeld van. De grote glazen halve cirkel biedt plaats aan een grote overdekte markt met allerlei leuke eetkraampjes. De buitenste ‘laag’ van het gebouw, rond het glas, bestaat uit appartementen. Je kan er alleszins niet naast kijken! 

Markthal Rotterdam
De Markthal

Wat me ook opviel in de stad was dat er veel eenpersoonsbanken stonden. Er stonden op vele pleintjes zitjes voor een persoon verspreid naar alle richtingen toe. Ik had ze in België nog niet gezien, maar misschien bestaan ze bij ons ook wel. Ik vind het alleszins handig want zo zijn er meer plaatsen beschikbaar en krijg je tenminste geen boze blikken van mensen op een tweepersoonsbank als je naast hen gaat zitten.

Eenpersoonsbanken Rotterdam
Eenpersoonsbankjes

In het algemeen is Rotterdam een leuke stad om te wandelen en te fietsen. Wij hadden alles op een dag wel gezien dus een verblijf is zeker niet echt nodig tenzij je van plan bent buiten ‘sightseeing’ ook intensief te gaan shoppen natuurlijk. Tot slot is de stad gewoon heel makkelijk bereikbaar met de trein en kost het niet zo veel wanneer je een gewone IC-trein neemt. Het neemt wel een uurtje langer in beslag dan met een hogesnelheidstrein maar je reist minstens aan de helft van de prijs.

Meer reisverslagen lees je hier:

Volg mij op Facebook en Instagram om updates te krijgen van mijn blog!